Sport- en Toerfietsen

Sport- en tourfietsen

Houd je ervan om op sportieve wijze lange tochten te fietsen?

Ga je graag op de fiets naar je werk maar vind je de afstand te groot om op je stadsfiets af te leggen?

Of ben je op zoek naar een trainingsfiets voor in de winter wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn om er op de racefiets op uit te gaan?

Dan is een tourfiets misschien wel de ideale keuze voor jou!

 

Een tourfiets is met een gewicht tussen de 12 en de 17 kg een lichte fiets die zich kenmerkt door een sportieve zithouding en onderdelenkeuze. Je kunt stellen dat deze fiets het midden houdt tussen een stadsfiets en een racefiets of mountainbike. Tourfietsen zijn gemaakt om zowel comfortabel als vlot langere afstanden te kunnen afleggen. Ze rijden licht en gemakkelijk, en doordat de onderdelen die gebruikt worden ook op racefietsen en mountainbikes toegepast worden heb je veel versnellingen tot je beschikking. Je kunt onder allerlei mogelijke omstandigheden optimaal op weg.

 

Je kunt je tourfiets voorzien van spatborden, een standaard, een bagagerek en een slot. Zo creëer je een ideale fiets voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

Maar je kunt de fiets ook juist zo kaal mogelijk houden. Dan heb je een veelzijdige wintertrainingsfiets voor wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn om er op de racefiets op uit te gaan.

 

Aluminium, carbon, met een versnellingsnaaf of met een derailleur, aangedreven met een riem of met een ketting, als kale sportfiets of afgemonteerd als commuter: Bij Fietsspecialist van Eijk vind je een uitgebreid aanbod aan sportieve fietsen van de merken Bianchi, Cube, Gazelle, Ridley, en Santos.

Wat je doel ook is; er is altijd een tourfiets die bij je past!

 


51 resultaten

Sorteer op: