Dames Racefietsen

De racefiets is ontwikkeld om snel mee te rijden. Om tijdens hoge snelheden de controle over de fiets te kunnen bewaren, moet het frame zuiver en stijf zijn. Om dit te kunnen bewerkstelligen wordt er in het bouwen van frames gewerkt met driehoeken, en gecombineerde driehoeken: de diamantvorm. Deze diamant-vorm zie je duidelijk terug in het traditionele herenframe. 

Het aantal dames dat de wielersport beoefent is echter zó hard gegroeid in de afgelopen twintig jaar, dat er een nieuwe categorie is ontstaan: De damesracefiets!

Net als bij herenframes wordt er bij damesframes ook gewerkt met de diamantvorm. Omdat de afmetingen van een vrouwenlichaam echter enigzins afwijken van dat van heren, is de geometrie van een damesframe ook nét iets anders.

Zo is bij damesframes de bovenbuis vaak iets korter, en het stuur iets smaller. Ook is het zadel anders en wordt er vaak met een andere kleurstelling gewerkt.

De praktijk wijst uit dat vooral dames die beginnen met fietsen, en dames met een lichaamslengte tot 1.70m, beter uit de voeten kunnen op een damesframe. 


10 resultaten

Sorteer op: