Winterbeurt

Geef je fietsmaatjes het nakijken! 

Heb je ooit het gevoel gehad dat je fietsmaatje minder hard hoeft te trappen als hij of zij naast je rijdt? Of wordt je ‘niet goed’ als je maatjes tijdens een afdaling, zonder trappen, zomaar bij je vandaan rijden? Waarom je fiets slecht door de bocht stuurt, je niet met losse handen kunt fietsen en je fietst altijd kraakt en kreunt?

Je werkt de hele week hard en je leeft toe naar ieder weekend. Je ontspant door met je fietsgroep of solo een toertocht te rijden, door weer en wind. Zo rijd je 7000km per jaar. Tijd is een belangrijke factor in je leven en de prioriteiten vertellen je dat het onderhoud aan je fiets achteraan komt. De vlugge poetsbeurtjes volstaan niet om je prachtige fiets in topvorm te houden. Je fiets krijgt kraakjes, de ketting begint over te slaan en schakelt niet fijn. Uiteraard kun je na het seizoen een nieuwe racefiets bestellen en je oude inruilen. Alle problemen zijn opgelost en begin je het nieuwe jaar van voren af aan. Toch denken wij dat het handiger is indien je de racer regelmatig, preventief bij ons langs brengt voor een controle- of kleine onderhoudsbeurt. Uiteindelijk bespaar je hiermee op korte en lange termijn kosten en fiets je altijd snel, stil en veilig. De winterbeurt die wij aan het einde van het seizoen aanbieden is de ultieme onderhoudsbeurt!

Waarom is onderhoud aan je racefiets of ATB zo belangrijk?

Tijdens het fietsen krijgt je fiets te maken met een aantal zaken zoals; water, zand, stof, bagger, zweet, steenslag en voedingsrestanten. Uiteraard maak je de fiets regelmatig schoon maar is deze cleaningsactie voldoende? Op je fiets zitten diverse draaiende delen en schroefdraadverbindingen. Al deze zaken worden bij aflevering van je fiets voorzien van speciale vetten en pasta's. Nu is het zo dat bij vervuiling zowel als bij reiniging deze vetten en montagepasta's worden aangetast. Kraken, tikken, extreme slijtage en oxidatie aan de onderdelen zijn de gevolgen van het niet tijdig verversen. Ook hier gaat het gezegde,  "voorkomen is beter dan genezen" op.

Daarom is een Winterbeurt zo belangrijk!

Wat houdt de winterbeurt in?

Je fiets wordt volledig gedemonteerd. Na demontage worden alle losse onderdelen zoals; stuur, stuurpen, zadel, zadelpen, voorvork, crankstel, trapas, derailleurs, wielen, kabels, remmen en het frame + voorvork,  grondig gereinigd in onze unieke spoelinstallatie. Hierna vindt er controle plaats op slijtage en functioneren. De onderdelen die zijn versleten worden, na overleg met de klant, vervangen en daarna gaat de opbouw beginnen. Alle onderdelen worden vervolgens gemonteerd met de juiste pasta of vet en daarna volgens vastgestelde Newton waarden vastgezet.

Hoe gaan wij te werk?

Zodra wij je fiets hebben ontvangen en geregistreerd, stellen wij een diagnoserapport op. Dit rapport wordt puntgewijs met je besproken zodat je exact weet "wat" en "waarom" er iets vervangen of vernieuwd moet worden.
Het rapport is zeker niet leidend maar altijd een vakkundig advies. Je bepaalt zelf of je bepaalde aanpassingen of vervanging van onderdelen wilt laten uitvoeren. Na goedkeuring zal de reparatie-doorlooptijd ongeveer één week bedragen.

 

Wat bedragen de kosten?

Wij zijn gemiddeld 5 uur met de Winterbeurt bezig en je betaalt hiervoor slechts € 129,- euro* in plaats van het normale tarief van € 300,- euro.
*) bedrag is exclusief materiaal en/of onderdelen

Wacht niet met het maken van een afspraak!

Zie je het belang van deze Winterbeurt in? Maak dan direct een afspraak via de Online afspraak pagina op onze website of maak een mail-afspraak via info@fietsspecialist.nl.
Uiteraard kunt je ook telefonisch afspreken op 0172602317 of via de WhatsApp 0624690529