Elektrische fiets

E-bikes zijn niet meer weg te denken!

Vanaf het prille begin rond het millenium zijn wij, Van Eijk de Fietsspecialist, betrokken bij de ontwikkeling en verkoop van de elektrische fiets. Naast de vele verkoopsuccessen met de bekende fietsmerken, zijn er ook mindere perioden geweest. De grote druk op het ontwikkelen van nieuwe producten en de toenemende vraag hiernaar veroorzaakten soms technische problemen. Inmiddels hebben wij met een generatie e-bikes te maken die ruimschoots voldoen aan de verwachting van de klant. Er is veel keuze! Voorwielaangedreven fietsen worden verdrongen door de middenmotor die het meeste vermogen op de juiste plaats levert. De sportieve fietsen, zoals Santos, houden het op motoren in het achterwiel. Momenteel voeren wij de volgende A-merken e-bikes: Kalkhof, Gazelle en Santos.

Santos met E-power

Bij Van Eijk de Fietsspecialist vind je de nieuwste modellen van Santos met elektrische ondersteuning. De Travelmaster-serie 2.6, 2.8, 2.9 en de nieuwe TM 3+,  de nieuwe Travel Lite+ en de Trekking Lite, bieden alles waar dit mooie merk al jaren om bekend staat, maar dán met een extra ‘boost’. Wij nodigen je uit om deze fietsen bij ons in de showroom te komen bewonderen en gaat de testrit uiteraard onderdeel uitmaken van je bezoek.

De Santos met elektrische ondersteuning zijn net als alle andere bekende modellen van Santos zeer flexibel van opbouw. Dit geeft je een ruime keuze aan kleuren, aandrijving, onderdelen en accessoires. Zo kun je kiezen uit twee aandrijfsystemen, te weten: derailleur of Pinion. De fiets wordt aangedreven door de krachtige Zwitserse GoSwiss Drive motor. Deze motor is in het achterwiel gemonteerd en vormt een twee-eenheid met het gekozen Santos frame. De GoSwiss is een stille en trillingsvrije motor die met vijf ondersteuningsstanden door de computer wordt aangestuurd. Ook zitten er drie regeneratieve standen op, die ervoor zorgen dat er weer energie teruggeleverd wordt in de accu.

Er zijn twee grote accu’s voor de Santos beschikbaar, één op het frame (555Wh) en één voor in de bagagedrager (damesmodel 446Wh).  De actieradius is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere wind, belasting en belading, bandenspanning en ondersteuningsvraag. Bij een gemiddeld gebruik is 150km goed haalbaar met uitschieters tot wel 250km!