Rohloffnaaf kopen?

De Rohloffnaaf / SpeedHub 500/14

De Rohloffnaaf wordt steeds vaker al vanaf fabriek in fietsen voorgemonteerd. Deze bijzondere ontwikkeling heeft meer voet in aarde dan men kan voorstelllen. De Rohloffnaaf kent namelijk maar één model, de 500/14. Doordat de constructie van de Rohloffnaaf is gebaseerd op een modulair systeem is het mogelijk om deze aan te passen aan de diverse fietsen. Denk aan; schijfremmen, velgremmen, vaste as, steekas en/of snelspanners.
In de afgelopen jaren heeft Rohloff het assortiment dusdanig uitgebreid om compatibel te blijven met de moderne- en alternatieve montagemogelijkheden van tegenwoordig. Als zodanig kan de Rohloffnaaf momenteel worden gebruikt bij inbouwbreedtes van 135 mm tot 197 mm. Kortom bijna voor alle fietsen is er een Rohloffcombinatie mogelijk.

 

De Rohloff combinaties

  Classic   Boost XL   XXL  
Naafbreedte in mm 135 142 148 170 177 190 197
Vaste As TS (Touring Spindle )          
Uitvalnaaf CC (Hollow axle)        
Steekas 12mm A12 (12 thru-axle systems)      
Naven met 36 spaken        
Tandem geschikt            
Beschikbare Rohloffnaaf Kleuren
 
zilver: geanodiseerd zwart: geanodiseerd rood: geanodiseerd

Alle Rolhoffnaaf versies, met uitzondering van XL- en XXL-eenheden, zijn verkrijgbaar in deze 3 kleuren (XL- en XXL-eenheden alleen verkrijgbaar in zwart).


 
 
 

Rohloff met Velgremmen of Schijfremmen

Schijfremmen of Velgremmen, de Rohloffnaaf kan met elk systeem worden gebruikt. Bij velgremmen wordt een gladde en gepolijste naafdop geleverd en bij de schijfremversies komt er een wieldop die voorzien is van een 4-gaats remrotorbevestiging.

 
Velgrem met gladde wieldop Schijfrem met 4gaats rotorbevestiging


Rohloff Astypes

Een van de drie hoofdasentypen wordt tegenwoordig op fietsen gebruikt. De klassieke 10 mm ax met schroefdraad, de 10 mm quick release-as en de 12 mm steekas. De Rohloffnaven zijn beschikbaar om in fietsframes te passen met behulp van elk van deze 3 systemen.

 
Vaste As 10mm schroefdraad Uitval as 9mm snelspanner Steekas 12mm
 

 

Rohloffnaaf verankering

Elk fietsframe heeft zijn eigen dorpout constructie. Rohloff biedt vier verschillende manieren om de Rohloffnaaf aan het fietsframe te verankeren. Met deze vier verankeringen zijn nagenoeg alle drop-outs de voorzien die door de framefabrikant zijn geselecteerd.

Standard OEM: Asplaat OEM2: Asplaat PM: Post Mount

 

 

 

 

 

Rohloff Schakelmogelijkheden

Rohloff biedt drie verschillende versnellingsmechanismen beschikbaar.

  1. Een interne tandwieloverbrenging, deze bevindt zich tussen de uitvaleinden direct op de tandwielkast
    (interne tandwieloverbrenging niet compatibel met schijfremversies)

  2. Een externe tandwieloverbrenging, een kabeldoos die zich buiten de uitvaleinden bevindt 

  3. Elektronisch schakelen, dit kan alleen nog icm het Bosch E-bike systeem. Losse verkoop volgt in 2019. Lees er alles over op onze Rohloff E-14 pagina

Interne schakeling Externe Schakeling Elektronische Schakeling

 

.

 

 

Rohloffnaaf Prijzen: