Bikefitting

Fietsmeting bij Van Eijk De Fietsspecialist


Om optimaal te presteren is het belangrijk dat je racefiets, mountainbike, tijdritfiets of vakantiefiets in topconditie is. Maar minstens zo belangrijk is dat de fiets op jouw anatomie, d.w.z. je lichaamsverhoudingen is afgesteld!  Er zijn mensen die “maar wat doen”  en de fiets afstellen op gevoel of ouderwetse hulpmiddelen zoals heuphoogte naast het zadel houden, de hak op het pedaal met gestrekt been, de lengte van je onderarm van zadel naar stuur, en vele andere technieken.
Bij hedendaagse fietsen gaat deze techniek niet op en kan een afstelling op deze wijze leiden tot blessures en teleurstellingen.

Bij Van Eijk De Fietsspecialist wordt je, bij aanschaf* van een Race- of tijdritfiets, een ATB of vakantiefiets, door één van onze vakkundige medewerkers opgemeten met behulp van het Bikefitting meetsysteem.

Met dit professionele meetsysteem wordt de basis gelegd voor een ideale fietshouding. Medewerkers van het Service center, die zelf enthousiaste fietsliefhebbers zijn, zullen het resultaat van de fietsmeting overbrengen naar  jouw nieuwe fiets.  Als je aangeeft dat je fysieke problemen hebt of speciale wensen dan houden wij hier rekening mee.  Bij niet verklaarbare ongemakken, anatomische of pathologische afwijkingen wordt er een speciale afspraak voor je  gemaakt met onze velometrist.

Met deze klantgerichte werkwijze hebben wij inmiddels meer dan 1000 tevreden fietsliefhebbers in het Groene hart en vér daarbuiten rondrijden.

De Bikefitting fietsmeting  volgens de 'Standaard' methode  kost  € 75.00*) Bij aankoop van een nieuwe fiets met een aanschafwaarde >€ 1.000 is deze meting gratis.

Wat krijgt u voor dit bedrag?
 

 • Uitleg van de fietsmeting
 • Daadwerkelijke meting
 • Verwerken van de meetgegevens in de computer
 • Computer –output bestemd voor de velometrist en/of  het service center
 • Afstellen van de fiets volgens de Bikefitting-output
   

Voorwaarden en uitzonderingen:

 1. Indien de afstelling plaatsvindt op een fiets die niet bij ons is aangeschaft, dan worden deze werkzaamheden berekend volgens de geldende tarieven van ons service center.
 2. Als er sprake is van persoonlijke voorkeuren, eventueel ten gevolge van lichamelijke afwijkingen en/of ongemakken dan worden deze werkzaamheden berekend volgens het geldende tarief van de velometrist.
 3. Binnen 3 maanden na de afstelling van de betreffende fiets heeft de klant recht op een extra controle, check-up of fijn-afstelling. Deze werkzaamheden zijn gratis
 4. Na 3 maanden worden eventuele correcties tegen de tarieven als genoemd in art. 1 en 2 uitgevoerd.
 5. Een tweede of derde meting, ten gevolge van gewijzigde meetwaarden, veroorzaakt door het groeien van de eerder gemeten persoon, kost € 37,50 per meting.

Maak direct een afspraak voor jouw Bikefitting via mail: info@fietsspecialist.nl of tel: 0172-602317