Van Eijk fietsclinic Hands On The Bike goed bezocht


 2 maart 2017

Deze fietsclinic biedt de startende wielrenner en toerfietser die niet 'geparkeerd' wil staan door pech onderweg,  voldoende zelfredzaamheid in de toekomst.
De fietsclinic van 23 februari jongstleden is goed bezocht. Voor 17 maart aanstaande staat de laatste HOTB II gepland.

Van Eijk fietsclinic Hands On The Bike goed bezocht

Hands On The Bike I, de fietsclinic van Van Eijk de Fietsspecialist, werd op donderdag 23 februari jongstleden door 14 leergierige deelnemers bezocht. O.l.v. Gert Jan Van Eijk en Claus Ouwerkerk werd aan deze sportieve groep uitgelegd hoe je de racefiets kiest die bij je past. Met behulp van het Bikefitting systeem dat Van Eijk hanteert, kun je exact bepalen welke fiets er bij jou hoort! Terwijl Gert Jan op de pasfiets heeft plaatsgenomen, legt Claus aan de groep uit welke afstellingen er worden toegepast om tot de ideale, persoonlijke  zithouding te komen. Aan de hand van schema’s en voorbeelden leg Gert Jan daarna uit welke invloed de juiste tandwielkeuze heeft op je prestaties. Het advies dat volgt komt neer op het feit dat iedere serieuze sporter  twee sets tandwielen heeft, die afwisselend worden gebruikt voor  vlakke tot licht geaccidenteerde wegen en een set voor het serieuzere klimwerk van de Waalse Ardennen tot de Mont Ventoux.

Na een korte pauze verhuist de groep naar het Servicecentrum. Aan de hand van een voorbeeldfiets werd uitgelegd welke pech je kan overkomen als je onderweg bent op je racefiets. Hoe hiermee om te gaan en/of wat je hieraan zelf kunt doen om je rit, na reparatie, te kunnen vervolgen. Uitgebreid stond Gert Jan stil bij de inhoud van het zadeltasje en de pomp niet te vergeten. De juiste manier om het achterwiel te demonteren en weer in je racefiets te plaatsen bleek voor velen een welkom advies.

Direct na afloop hebben een aantal mensen zich opgegeven voor de laatste clinic van dit voorjaar, te weten HOTB II die op vrijdagavond 17 maart zal plaats vinden. Tijdens deze clinic worden de mouwen opgestroopt want er zal in groepjes van drie deelnemers gesleuteld worden aan de door Van Eijk beschikbaar gestelde fietsen.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus wacht niet te lang met je aanmelding op onze website www.fietsspecialist.nl of telefonisch  op 0172-602317.