Sportieve Fietsers


 18 januari 2018

Het is voorjaar 2011

Het aantal klanten die bij Van Eijk de Fietsspecialist een racefiets laten aanmeten  groeit snel .
De vraag naar gegroepeerde toertochten op de racefiets groeit evenredig snel.
Bij Van Eijk werken een aantal enthousiaste fietsers die regelmatig een rondje fietsen.
En omdat  één plus één is nog altijd twee is, ontstond het idee om met elkaar af te spreken. Inmiddels brachten wij een aantal goede klanten op de hoogte van deze aanstaande groepsstart en de fietsgroep was een feit. Vrijheid, blijheid is de leuze en je kunt zelf bepalen of je meerijdt met de groep of je rijdt met een andere groep mee of je rijdt solo of helemaal niet. Allemaal goed!
Na een aantal toertochtjes ontstond er een ‘harde kern’ die tot op heden de routes en het tempo bepalen.   Het logische gevolg was om aan deze groep een toepasselijke naam te verbinden en zo is de groep ‘ Sportieve Fietsers’ ontstaan.

Gert Jan van Eijk is de beheerder van de  groep ‘Sportieve Fietsers’ op Facebook.  Klik op Facebookpagina Sportieve fietsers en kijk even rond!

 Vanaf april 2011 rijden wij het gehele jaar door toertochtjes, variërend van 50 tot 100 kilometer.
De groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van jonge jongens tot ouwe knarren en sportieve dames waaronder twee ‘vaste krachten’ die vroeger succesvolle dameswielrensters zijn geweest. 
De groepsgrootte varieert van 5 tot 15 en soms 20 deelnemers.  Op Facebook communiceren wij over de te rijden route en meld je hier eventueel of je meerijdt.

Door de sociale controle binnen de groep behoeft er (bijna)niemand achter te blijven.  Je moet echter weldegelijk sportief zijn ingesteld, over degelijke spullen te beschikken en zélf boven de 25km/u gemiddeld kunnen trappen. Als er een mix van ‘doorrijders’ en ‘fietstoeristen’ zijn, dan splitst de groep zich onderweg.  Voor de startende wielrenner is deze groep ‘ Sportieve Fietsers’ een prima leerschool. Het dragen van een valhelm is verplicht!

Iedere zondagochtend vertrekt de groep om  10.00uur voor de winkel van Van Eijk de Fietsspecialist, Westkanaalweg 107 in Ter Aar (BP Express tankstation)
Als je persoonlijke vragen hebt, bel met Van Eijk de Fietsspecialist,  0172-602317 en vraag naar Jan Bocxe, Gert Jan van Eijk of Claus Ouwerkerk.