Hybride fietsen, de nieuwe fietssensatie(1)


 19 juli 2016

Wil je worden geïnformeerd over hybride fietsen? Claudius Ouwerkerk houdt een blog bij waarin zijn ervaringen worden opgenomen van zijn  Santos Trekking Lite-E. Deze bijzondere Santos is snel en licht te berijden met bepakking tijdens fietsvakanties en mooie toertochten. Het beeld dat de fietsers heeft van de elektrische fiets zal vervagen en plaats maken voor een compleet nieuwe fietssensatie, het hybride fietsen!
 
Ondergetekende, in deze, is Claudius Ouwerkerk, medewerker bij Van Eijk de Fietsspecialist sinds 2000. Vanaf zijn 13e is hij actief betrokken bij alles wat met fietsen te maken heeft. Twintig jaar wedstrijdsport als wielrenner, atleet, tri-atleet en inline-skater hebben hem gemaakt tot wie hij nu is. Nog steeds bevangen van het fietsen maar nu meer op het niveau van toertochten, fietsvakanties en fietstechniek. Als sporttherapeut en bewegingsspecialist zet hij onder de titel ‘Velometrist’ iedere klant naadloos op zijn of haar tweewieler.

“Door de mogelijkheden die Santos biedt met de prachtige handgemaakte “built for life” fietsen, ben ik overstag gegaan en heb mijzelf verwend met zo’n unieke fiets. Deze fiets biedt alles op het gebied van het moderne fietsen. Dat wil zeggen, strak en sportief zowel mét als zonder bagage. Comfort gekoppeld aan snelheid met een uiterlijk waarbij iedereen blijft stilstaan. En, niet geheel onbelangrijk, deze fiets gaat mij helpen bij moeilijke momenten, obstakels zoals steile bergen en harde tegenwind.”

Santos geeft een ‘bevlogen fietser’ zoals ik de ruimte . Al wil je groene spaaknippels, blauwe wielnaven, een pimpelpaars gespoten frame, vierkante wielen, met of zonder motor-doping, het is allemaal mogelijk! En dit is precies wat bij mij past.”

“Op 12 mei 2016 is mijn speciale ‘SantosRossa’ geproduceerd door de fijne collega’s bij Santos in Nieuw Vennep en twee dagen later heeft de vuurdoop plaatsgevonden. Zo blij als een kleine jongen kan zijn met zijn eerste fiets, zo voelde het, bijna een emotionele ontmoeting. Mijn Santos Rossa!”

Houd de blog op onze (nieuwe)website in de gaten want er komen meer berichten over deze unieke Santos.

Met sportieve groet van

Claudius Ouwerkerk