Dames Clinic met de Sportvrouw


 15 november 2016

Dames van De Sportvrouw.nl volgen fietsclinic bij Van Eijk De Fietsspecialist
Jongstleden woensdag 9 november hebben tien sportieve dames van de Alphense stichting “De Sportvrouw” aan de fietsclinic Hands On The Bike van Van Eijk in Ter Aar deelgenomen. 
Het betrof een aantal dames van deze sportieve fietsgroep die wekelijks op woensdagochtend en ’s zomers op donderdagavond hun toertochten rijden. 
Onder leiding van Hilde Valentijn waren de dames, waarvan het merendeel door de regen op de racefiets was gekomen, om stipt 09.00 uur present. Claus Ouwerkerk, de organisator en Velometrist in dienst bij Van Eijk De Fietsspecialist verwelkomde de groep met koffie en wat lekkers.  Centraal op de eerste verdieping, tussen diverse topmerken racefietsen vond deze clinic plaats. Ondersteund met een flip-over en praktijkvoorbeelden werden de dames getrakteerd op informatie over de volgende onderwerpen:

Fietskeuze – zitpositie – het aandrijfsysteem – pech onderweg – tricks en tools – wielen wisselen

Het technisch correct uitnemen en weer monteren van het achterwiel, verdeeld in groepjes van drie, bracht hilariteit en zweten met zich mee. Een aantal beheerste de techniek goed maar ook waren er dames bij waarvoor dit de eerste keer was. Tegen de middag vertrok de ploeg huiswaarts terwijl het weer zich van zijn slechtste kant liet zien, helaas. De clinic was een uitstekend leermoment en mogelijk wordt deze ochtend vervolgd met een verdiept programma.