Cube Mountainbikes


 30 maart 2023

Geschiedenis van Cube

Cube zag in 1993 het levenslicht. Marcus Pürner begon in de meubelfabriek van zijn vader met het ontwikkelen van mountainbikes. Tegenwoordig is Cube een bedrijf van formaat. Er worden niet alleen mountainbikes gefabriceerd, maar ook andere soorten fietsen. Van gravel bikes tot kinderfietsen. Cube is ook aanwezig in de wielersport met hoge kwaliteit racefietsen. In dit artikel concentreren wij ons op de mountainbikes.

Wat zijn de voordelen van een Cube mountainbike?

Waarom zou je voor een Cube kiezen:

  • Groot assortiment om uit te kiezen: Binnen het aanbod van Cube mountainbikes is er heel veel keuze. Er is altijd wel een mountainbike die bij je wensen past.
  • Voor elk budget: Cube heeft zowel voordelige mountainbikes (zonder op de kwaliteit in te boeten) als mtb’s in het hogere segment (met de beste innovaties).
  • Duits product: Cube heeft een eigen fabriek in Duitsland. De mountainbikes worden daar samengesteld om controle te hebben over de kwaliteit.

 

Hardtail en full suspension

Je hebt grofweg twee verschillende soorten mountainbikes. De hardtail en full suspension mtb´s. Voor degene die nog even wat willen weten wat de verschillen zijn tussen hardtail en full suspension.

Hardtail: Hardtail mountainbikes hebben een geveerde voorvork. Enkele voordelen van een hardtail mtb’s zijn:

  • Gemiddeld voordeliger dan een full suspension;
  • Ook geschikt voor vlakke terreinen;
  • Klimmen gaat sneller.

Full suspension: Een full suspension mountainbike heeft een voor en achtervering. Waarom zou je voor een full suspension kiezen:

  • Geschikt voor ruw terrein;
  • Obstakels zijn makkelijker te nemen.

Soorten Cube mountainbikes

Hieronder vind je een korte greep uit de collectie van Cube mountainbikes.

CUBE Attention SL 2021: Deze hardtail Cube mountainbike heeft een aluminium frame en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

CUBE STEREO 120 RACE 2021: Deze lichte full suspension van Cube is een veelzijdige mountainbike die op verschillende terreinen op zijn plek is.
 

 

Elektrische mountainbike: CUBE E

Er bestaan ook elektrische mountainbikes.
De meningen zijn wel verdeeld over e-mountainbikes. De één vindt dat mountainbikes niet elektrisch horen te zijn, andere verwelkomen de innovatie. Ook CUBE heeft een range aan elektrische mountainbikes. Er zijn zowel elektrische full suspension als hardtail suspension mtb’s van Cube. Enkele voorbeelden van de full suspension e-mtb’s zijn:

  • CUBE Stereo Hybrid 120 Pro: Deze dubbelgeveerde (full suspension) mountainbike is op verschillende terreinen te gebruiken. Een Bosch motor zit in het frame verwerkt en is zowel vastgekoppeld als losgekoppeld op te laden.
  • CUBE Stereo Hybrid 140 HPC SLT: Deze robuuste hybride e-mtb van Cube heeft een carbon frame. De Stereo Hybrid 140 HPC SLT heeft één van de meest krachtige remmen.

Enkele voorbeelden van de hardtail e-mtb’s zijn:

CUBE Reaction Hybrid: Deze licht hybride mountainbike van Cube heeft een aluminium frame met een Bosch CX aandrijflijn. Er bestaat optie om een sterkere motor te plaatsen om nog meer ondersteuning te geven bij het fietsen. www.fietsspecialist.nl/elektrische-mountainbikes

 

Access Hybrid SL: Ook de Access Hybrid SL heeft een Bosch CX aandrijflijn en is door RockShox Judy voorvork zeer goed controleerbaar.
 

Sponsorships

Cube doet veel aan sponsoring en samenwerkingen met topsporters voor verbetering van de mountainbikes en natuurlijk naamsbekendheid. Zo ondersteunt Cube het Belgische wielerteam Wanty-Gobert, de triatleten de ‘Realet Brothers’ en andere mountainbike teams. Na de lange races geven de teamleden feedback waarmee de Cube mountainbikes steeds verder worden doorontwikkeld.

Hieronder enkele toonaangevende samenwerkingen binnen de mountainbike sport.


Cube Global Squad

Global Squad is het team voor het Downhill mountainbiken. Dit team is opgericht in 2016. Het team doet mee aan verschillende European downhill cups en de ‘UCI Downhill World Cup’.

Een Downhill wedstrijd bestaat uit een parcours die naar beneden leidt. Voor het ‘Downhill’ mountainbiken wordt een full suspension mountainbike gebruikt.

Het Global Squad team bestaat sinds 2019 uit de teamleden Phil Atwill, Gaëtan Vigé en Max Hartenstern.

Cube Action Team

Cube heeft een eigen Enduro team: Cube Action Team. Maar wat is Enduro? Even een korte uitleg voor degene die nog niet bekend zijn met deze vorm van mountainbiken. Enduro komt eigenlijk uit de motorsport. Enduro wedstrijden zijn een mix van racen over ruig terrein afgewisseld met stukken over de vlakke weg. Ook bij Enduro mountainbike wedstrijden gaat het om een cross-country route. Een Enduro wedstrijd duurt tussen de 1 tot 6 dagen.

Voor Enduro wedstrijden heb je aparte Enduro mountainbikes. Enkele voorbeelden van Cube Enduro mtb’s zijn:

  • Stereo
  • Sting

Het Cube Action Team bestaat uit de Zwitsers, Gustav Wildhaber, de Zweed, Zakarias Blom Johansen en de Duitse Sofia Wiedenroth.

 

Geniet van mountainbiken
Bewegen is belangrijk. Met de Cube en andere merken mountainbikes, zoals Cube en Santos kun je aan je gezondheid werken. Koop of huur een keer een mountainbike (https://mountainbikehurenschoorl.nl om te genieten van de natuur.