Bianchi Countervail®

Countervail, het geheim van Bianchi

Tijdens de ontwikkeling van een nieuw Bianchi frame wordt er tijdens dit proces met een aantal belangrijke factoren rekening gehouden.
Deze factoren of sleutel-elementen moeten samenwerken om een product te creeëren dat voldoet aan de projectvereisten.
Bianchi classificeert drie sleutelelementen: 

  1. Structurele stijfheid 
  2. Materiaal technologie
  3. Performance toetsing

Structurele Stijfheid omvat elke proces om de torsiestijfheid te verbeteren. De efficiëntie zal toenemen, zonder gewicht toe te voegen.

Materiaal technologie omvat screening, evaluatie en toepassing van elke technologie die de kwaliteiten van samengesteld materiaal doen toenemen.

Performance toetsing omvat iedere oplossing die fiets- en gebruikersperformance aanpast. Dit bestaat bijvoorbeeld uit shock- en stootresistente technologieën. 
Deze technologiën dienen te resulteren in energiebesparing zonder vermindering van de stijfheid.

Hoe werkt het Countervail principe?
Countervail® staat voor Vibration Cancelling Composite Technology

Bianchi heeft kans gezien om de vibraties van het frame door het toepassen van CV aanzienlijk te reduceren. Hiervoor werkt Bianchi samen met Materials Sciences Corporation om deze innovatieve en exclusieve toepassing van Countervail® te ontwikkelen. Wetenschappelijke studies bewijzen dat lange termijn blootstelling aan vibratie, zoals die typisch geabsorbeerd wordt door de fietser, spiervermoeidheid en andere fysieke ongemakken kan veroorzaken.

Countervail® getest door Nasa Aerospace

Traditionele passieve demping van het frame door bijvoorbeeld rubberen inzetstukken en isolators zijn slechts marginaal effectief vergeleken bij het geïntegreerde koolstof Countervail® systeem. Countervail® is ontworpen door Bianchi en getest onder extreme condities van NASA aerospace-operaties. Met de gepatenteerde koolstofvezel-architectuur en visco-elastisch materiaal, annuleert Countervail® koolstofmateriaal onmiddellijk vibratie terwijl de stijfheid en de sterkte van de hele frame vergoot wordt.

De Voordelen van Countervail®

• Geoptimaliseerde fietscontrole en -hantering onder normale tot extreme vibratieladingen
• Gereduceerde spiervermoeidheid en energiebeparingen tijdens (langere)fietsritten 
• Grotere stijfheid en pieksterkte-output over lange afstanden

Bianchi racefietsen met deze technologie: SpecialissimaOltre XR4Infinito CVInfinito CV DAMA BIANCAAquila CV